שאלות ותשובות

אתם/ן מוזמנים ומוזמנות לשלוח כל שאלה לגבי התנועה למייל: kantukam@gmail.com

הבהרות וגילוי נאות לגבי עקרונות היסוד למצע הפוליטי:

מה המיצוב של התנועה על המפה הפוליטית?
אנחנו באים להציע חלופה לשיטת המשטר הנוכחית בישראל. על פי ראייתנו פוליטיקה= חברה= כלכלה= האדם ומערכת הערכים שלו\ה. הכל כמקשה אחת, הכל קשור ומשפיע בכל. ביסוד התפיסה הפוליטית שלנו נמצא האדם – חופשי, אחראי, מחויב להדדיות כלפי סביבתו ולקיימות המכלול. ביסוד התפיסה האנושית שלנו עומד עקרון השוויון כבסיס איתן לצדק וסולידאריות. הנחת המוצא שלנו היא שישראל היום אינה מקיימת משטר דמוקרטי לגיטימי ועלינו לפעול על מנת להתנגד לשיטה הקיימת (באופן בלתי אלים) וליצור שיטה חדשה ביחסי כוחות בריאים וברי קיימא.

מה העמדה בנושא ההגדרה הלאומית "מדינה יהודית ודמוקרטית"? (דמוקרטיה, דת- מדינה, רב תרבותיות, דו לאומיות)
כבר אמרנו שישראל אינה דמוקרטיה. האם היא יהודית? מבחינת הדת היהודית – סמכות המשילות הינה רוחנית ולא מדינית, היא נתונה בידי הבורא ולא בידי לאום או מוסד המדינה.

למעשה, כיום רוב בני ובנות האדם החיים תחת המשטר הישראלי מודרים מהמרחב הדמוקרטי ומשוללים כוח ממשי להכריע, להשפיע ולממש את עצמם: העניים, המיעוטים האתניים-דתיים השונים, יוצאי עדות המזרח והעולים החדשים המודרים מהשתלבות במוקדי הכוח ועיצוב פני החברה באופן המשקף את ערכיהם ומממש את תרבויותיהם, התושבים הפלסטינים תחת משטר צבאי, שלל המופלים\ות על רקע זהות מגדרית, מעמדית-כלכלית, דתית, עדתית- זה כמעט כולנו.

התביעה לשוויון והכרה בכל מנעד הזכויות של כל אדם תחת המשטר הישראלי (האזרחי והצבאי), משפיעה על המציאות הכלכלית-חברתית (מחויבות המדינה לאפשר לכל אדם זכויות חברתיות; דיור, חינוך, בריאות, מזון. ביטוי לאחריות החברה על חבריה), על כלל חירויות הפרט (העצמת החירויות. היפוך הכוחות פרט-מדינה), על מבנה מוסדות המדינה (עיצוב מחדש של הממשלה על כלל משרדיה, כנסת, בתי משפט, צבא, משטרה) , על כל המשק הכלכלי (בנקאות, תאגידים, עסקים וזכויות עובדים), על החיים התרבותיים והקהילתיים (חרדים, ערבים, בדואים, עדות, נטיות מיניות. קהילות יזכו להכרה והעצמה כמו גם לאחריות רבה יותר). היא משפיעה גם על הלאומיות הישראלית.

השיטה הקיימת מאלצת אותנו לשמר "רוב דמוגראפי", בכוח, על מנת לשמר את אופייה "היהודי והדמוקרטי" של המדינה- ובכך גזרה עלינו פאשיזם, דיכוי מעמדי והפרדה\אפליה על בסיס עדתי, מגדרי ואתני-דתי. היא גם מנכרת אותנו מערכי היהדות, ובראשם, כלל גדול בתורה- ואהבת לרעך כמוך.

אנו מציעים לקיים חברה המכירה באופן מוצהר ברב תרבותיות במסגרת דמוקרטית מכילה. משטר חוקתי- פדרטיבי- דמוקרטי המשמר את הזכויות הקולקטיביות, התרבות והדת היהודית (כמו גם של דתות וקבוצות אחרות) באמצעות זכויות חוקתיות (המחייבות כל ממשל והרכב בית מחוקקים) לשימור תרבות כחלופה להגדרה לאומית יהודית בלעדית. כמו כן – המעבר למערכת כלכלית דמוקרטית המעניק בידי פרטים וקהילות את החופש והאחריות להשתתף בקבלת ההחלטות וניהול רווחי עבודתם ותוצרתם, המעניק לציבור הרחב את החופש האחריות להשתתף בקבלת ההחלטות של ניהול הבנקים, שיטת המטבע ומדיניות המימון וקביעת רשת בטחון סוציאלית לכל אדם במסגרת חוקתית (זכויות חברתיות) מפחיתים את המתח התחרותי במאבק הבין מגזרי על משאבים, הון ומעמד כלכלי, מציבים על כנו את כבוד האדם באשר הוא אדם ומסייעים בצמצום פערים.

במעבר לשיטת ממשל חוקתית-דמוקרטית של קהילות בניהול עצמי, נוכל להחיות מחדש זהויות תרבותיות מגוונות, אחווה קהילתית, העצמה למעורבות ואחריות אישית, תוך ריסון מאבקים על שליטה בממשל, בהון, במשאבים ובאופן המעודד את הקהילות השונות להגשים את אופיין התרבותי הייחודי ומעניק להן את הכוח לעצב את אורחות חייהן באופן עצמאי, שלא על חשבון האחר.

מטרתנו היא לפתח מערכת קבלת החלטות עממית- דמוקרטית לכלל החברה האנושית תחת המשטר הישראלי ולעורר שיח ציבורי פתוח במושגי היסוד של הלאומיות ואופי המשטר, מתוך השקפה המבוססת על סולידאריות אדמית עם ערכי השוויון, החירות, האחריות, ההדדיות והקיימות. אנחנו מציבים כללי משחק דמוקרטיים חדשים, מערכת איזונים ורסנים מוסריים וחוקתיים- ומבקשים מכלל החברה להכריע.
.

תגובה אחת על שאלות ותשובות

  1. אילן שליף הגיב:

    האם השיוויון הכלכלי הוא במשמעות שכל המערכת הכלכלית תהיה של הקהילות ויהיה שיוויון בחלוקת פירות העבודה (ללא בעלי הון מנצלים)?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s